Getuigenis van Soumia.

Deze getuigenis werd uitgesproken als vredeswens in de zondagsviering van 13 maart '16

Hallo Allemaal,
Eerst en vooral stel ik mezelf graag even voor: ik ben Soumia El Boudati ondertussen 21 jaar en momenteel studeer ik voor leerkracht lager onderwijs aan de hogeschool Thomas More in Mechelen.
Zoals jullie zien sta ik hier vandaag als moslima in de kerk. En ik voel mij hier best wel thuis met mijn hoofddoek, aangezien Maria er ook ťťn draagt. Ik wil maar zeggen dat we allemaal onze eigen rituelen en manier van leven hebben maar het respecteren van elkaar is in elk geloof het zelfde. Uiteindelijk als we de Koran en de Bijbel gaan vergelijken merken we dat we heel veel zaken gemeen hebben.
Ik vind dat er meer dialoog moet gevoerd worden tussen verschillende geloven en anders denkende, dit zou de kansen op geweld en oorlog verminderen. Zo zouden de kerken en moskeeŽn meer gebruikt moeten worden om mensen bij elkaar te brengen.
We merken dat in naam van een godsdienst soms nare dingen gebeuren, en we zien ook een afkeer voor alles wat met religie te maken heeft in het bijzonder de islam. Het is de taak van godsdiensten om mensen te verbinden.
Vooral moslims en christenen kunnen zich verbonden voelen want uiteindelijk geloven we in dezelfde God.
In de koran staat, ik citeer: "Als God de mensen elkaar niet had laten weerhouden dan waren kloosters, kerken, synagogen en moskeeŽn waar Gods naam vaak genoemd wordt zeker verwoest!"
Daarom vind ik dat het mooi zou zijn als moslims en christenen niet alleen samen komen maar ook gaan samenwerken om dingen in onze samenleving te verbeteren en problemen samen op te lossen!
Ok ben zeer blij dat ik hier vandaag heb mogen staan.
Bedankt voor jullie gastvrijheid.
Samen staan we sterk toch?
IK DENK ALVAST VAN WEL
Veel liefde voor alle mensen.

Soumia